Toreke Wijkcinema 2019


Zaterdag 19 januari

Eldorado van Bouli Lanners

Klik op de afbeelding voor meer informatie

België, 2008.

Yvan (Bouli Lanners), een driftige veertiger en verkoper van vintage-wagens, betrapt de jonge junk Elie bij hem thuis op een inbraak. In plaats van hem in elkaar te slaan, voelt hij een vreemde affectie voor de jongen en hij besluit Elie naar zijn ouders te brengen in zijn oude Chevrolet. Zo beginnen de twee zonderlingen aan een eigenaardige reis door een wonderlijk maar vreemd land. Een surrealistische en absurde roadmovie uit het zuiden met rock uit het noorden, muziek van An Pierlé.

Zaterdag 16 februari

Ying xiong – Hero van Yimou Zhang

Klik op de afbeelding voor meer informatie

China, 2002.

In het door oorlog verdeelde oude China wil koning Qin het land verenigen en de eerste keizer worden. Hij is een geliefd doelwit voor aanslagen en looft daarom een prijs uit voor wie zijn rivalen kan uitschakelen. Op een dag krijgt hij bezoek van een mysterieuze zwaardvechter die beweert dat hij de opdracht heeft volbracht en zijn prijs komt opeisen. Maar is hij wel te vertrouwen? Laat je overweldigen door de kleurrijke decors en kostuums, de Chinese supersterrencast (o.a. Jet Li) en de spectaculair in beeld gebrachte zwaardgevechten.

Klik hier om de trailer te zien.Woensdag 6 maart

Hugo van Martin Scorsese

Klik op de afbeelding voor meer informatie

USA, 2011.

Parijs, de jaren ‘30. Hugo is een weeskind dat leeft in de muren van een station in Parijs, hij onderhoudt er de klokken en uurwerken. In het station ontmoet hij de kleindochter van een vreemde man die er een winkeltje uitbaat. Dit blijkt de regisseur te zijn geweest van de allereerste speelfilms, die ooit werden gemaakt. Hij is verbitterd omdat zijn films in de vergetelheid belandden, maar dankzij Hugo en zijn kleindochter vindt hij de erkenning waar hij recht op had. De film is een prachtig sprookje, een ode aan het genie van  die regisseur, Georges Méliès, en aan die prachtige kunstvorm, film.
I.s.m. de Kopergietery en vertoond in zaal KG Rabot, boven eetcafé Toreke.

Klik hier om de trailer te zien.Zaterdag 16 maart

Nunta muta – Silent Wedding van
Horatiu Malaele

Klik op de afbeelding voor meer informatie

Roemenië, 2008.

Roemenië, 1953. In een klein dorp staat een jong koppel op het punt te trouwen. De gasten arriveren, het banket is klaar en alles is voorbereid voor de ceremonie tot plots, geheel onverwachts, het Russisch leger aankomt. Stalin is overleden, de nationale rouw is afgekondigd en de trouwers hebben één uur om alles op te breken. Tegen ieders verwachting in beslissen ze echter toch om feest te vieren, maar dan in alle stilte… Een pleidooi voor vrijheid tegen een dictatuur uit een vergeten tijdperk van de vorige eeuw.

Klik hier om de trailer te zien.Zaterdag 20 april

Rumble Fish van Francis Ford Coppola

USA, 1986.

Rusty James is een bendeleider die zijn verveling verdrijft met straatgevechten en biljarten. Hij gedraagt zich macho tegenover zijn vrienden en liefje maar kijkt enorm op naar zijn oudere broer en voormalig bendeleider Motorcycle Boy die een mythische status geniet. Wanneer deze na jaren afwezigheid terugkeert naar zijn geboorteplaats zal het leven van Rusty ingrijpend veranderen. Een stijlvolle zwart-witfilm met de toen nog piepjonge acteurs Matt Dillon, Nicholas Cage en Mickey Rourke en knappe bijrollen voor Dennis Hopper en Tom Waits.

Klik hier om de trailer te zien.Zaterdag 25 mei

The Handmaiden van Chan-wook Park

Zuid-Korea, 2016.

Korea, de jaren ’30.  Sook-Hee wordt aangenomen als dienstmeid van Lady Hideko, een Japanse erfgename. Wat Hideko niet weet is dat Sook-Hee onder één hoedje speelt met een oplichter die zich voordoet als een Japanse graaf. Hij wil met Hideko trouwen voor haar geld om haar vervolgens te dumpen in een gekkenhuis. Maar de zaken worden ingewikkelder wanneer er een passionele relatie ontstaat tussen de dienstmeid en de vrouw des huizes. Een boeiende mix van een klassieke kostuumfilm en een erotische misdaadthriller, een onweerstaanbaar verhaal over verleiding en bedrog.

Klik hier om de trailer te zien.Zaterdag 15 juni

The Other Side of Hope van Aki Kaurismäki

Finland, 2017.

In juni 2018 toonden we het eerste deel van de haven-trilogie van Aki Kaurismäki, “Le Havre”. In dit tweede deel spoelt een verstekeling aan in de haven van Helsinki. Een handelsreiziger, die bij het pokeren een grote som geld wint, koopt een restaurant in het havengebied. Tussen hem, de kok, de serveerster en de verstekeling ontstaat een vreemd bondgenootschap om ook de zus van de verstekeling aan land te helpen. De films van Kaurismäki zijn als sprookjes, die ons duidelijk maken dat het leven geen sprookje is, maar dat hoop iets is wat we bij anderen kunnen vinden.

Klik hier om de trailer te zien.


Het archief van de wijkcinema

Deuren open om 19.30 uur
Film om 20 uur
Toegangsprijs: 2 euro
Met inleiding en Nederlandstalige ondertitels

E-mail: wijkcinema_rabot@torekevzw.be