Toreke Wijkcinema

Het archief van de wijkcinema

PROGRAMMA 2018

Deuren open om 19.30 uur
Film om 20 uur
Toegangsprijs: 2 euro – hapje en drankje na de film inbegrepen
Nederlandstalige ondertitels

E-mail: wijkcinema_rabot@torekevzw.be

Zaterdag 20 oktober

Ratcatcher van Lynne Ramsay

James groeit midden jaren ’70 op in een arbeiderswijk in Glasgow. Alles wat zijn vader doet, is voor James een confrontatie met de toekomst die hem te wachten staat. Aan het kanaal deelt hij lief en leed met Margaret Anne, een tengere en kwetsbare tiener en Kenny, een jongetje dat zijn onschuld ondanks zijn harde omgeving nog niet verloren heeft. Terwijl de droom van het gezin om naar een nieuwe woning te verhuizen steeds onbereikbaarder wordt, vindt James een eigen plekje. Uitzichtloosheid met lichtpuntjes.

 

Klik hier om de trailer te zien.

Zaterdag 24 november

The Invasion of the Body Snatchers van Don Siegel

Een totaal overspannen man, een dokter uit een kleine stad, wordt het politiebureau binnengebracht en vertelt een ongeloofwaardig verhaal. De persoonlijkheid van patiënten en kennissen is op één nacht tijd helemaal veranderd, volgens hem is er een invasie van buitenaardse wezens aan de gang. Noch de psychiater, noch de politiechef geloven hem tot… Zouden we gelukkiger zijn zonder gevoelens?

 

Klik hier om de trailer te zien.

 

 

Zaterdag 15 december

Naked van Mike Leigh

 

Met Naked leverde regisseur Mike Leigh ongetwijfeld zijn beste werk af. In de film volgen we de omzwervingen van Johnny en zijn verschillende ontmoetingen met soms bizarre personages. Johnny zelf is intelligent, cynisch tot op het bot en een open wonde. “Naked” is hard, donker en niet voor gevoelige zielen, maar ook een cultfilm die naam waardig.

 

Klik hier om de trailer te zien.