Toreke Wijkcinema

Het archief van de wijkcinema

PROGRAMMA 2018

Deuren open om 19.30 uur
Film om 20 uur
Toegangsprijs: 2 euro – hapje en drankje na de film inbegrepen
Nederlandstalige ondertitels

E-mail: wijkcinema_rabot@torekevzw.be

Zaterdag 14 april

V for Vendetta van James McTeigue


Een briljante verfilming van de gelijknamige graphic novel geschreven door Alan Moore. In een fascistisch Groot-Brittannië raakt de jonge en naïeve Evey Hammond per toeval betrokken bij de activiteiten van de mysterieuze gemaskerde V, die een minutieus plan opbouwt om de regering, die zelf V gecreëerd heeft, ten val te brengen. Een wervelend verhaal met een held die declameert in verzen.

Klik hier om de trailer te zien.

 

 

 

Zaterdag 19 mei

Kraftidioten, Hans Petter Moland


Nils bestuurt een sneeuwruimer en leidt een zorgeloos leven in het winterparadijs Beitostølen. De plotse dood van zijn zoon plaatst hem echter in het midden van een drugsoorlog tussen de Noorse en de Servische maffia. In die wereld is hij slechts een beginneling, zijn wapens zijn zware machines en beginnersgeluk. Een film over wraak, teleurstellingen, onbegrip, geweld, maar met veel donkere humor.

 

Klik hier om de trailer te zien.

 

 

Zaterdag 16 juni

Le Havre van Aki Kaurismäki

Wat gebeurt in het Maximiliaanpark in Brussel is van alle tijden en gebeurt overal. In de Franse havenstad Le Havre wordt een container afgezet waarin mensen uit Gabon zitten, die dachten in Londen terecht te komen. Eén van hen slaagt erin te ontkomen aan de politie en wordt opgevangen door een oudere schoenenpoetser. Een goedmoedig en opbeurend sprookje is het, met een ietwat wrange ondertoon, over een schoenenpoetser die een Afrikaans bootvluchtelingetje onder zijn hoede neemt en verbergt voor de politie.

 

Klik hier om de trailer te zien.

 

Zaterdag 15 september

District 9 van Neill Blomkamp

In een kamp net buiten Johannesburg verblijven miljoenen “garnalen”, scheldnaam voor aliens die 28 jaar geleden aankwamen. Om overlast te vermijden—dit klinkt bekend—wordt besloten om ze te deporteren naar een kamp verder weg. Wikus Van De Merwe, een niet al te intelligente man, maar de schoonzoon van de grote baas, leidt deze operatie. Als Wikus in aanraking komt met een buitenaardse vloeistof, verandert hijzelf in een “garnaal”. Een verhaal over vluchtelingen, racisme en deportatie zoals je het nog nooit hebt gezien.

 

Klik hier om de trailer te zien.

 

Zaterdag 20 oktober

Ratcatcher van Lynne Ramsay

James groeit midden jaren ’70 op in een arbeiderswijk in Glasgow. Alles wat zijn vader doet, is voor James een confrontatie met de toekomst die hem te wachten staat. Aan het kanaal deelt hij lief en leed met Margaret Anne, een tengere en kwetsbare tiener en Kenny, een jongetje dat zijn onschuld ondanks zijn harde omgeving nog niet verloren heeft. Terwijl de droom van het gezin om naar een nieuwe woning te verhuizen steeds onbereikbaarder wordt, vindt James een eigen plekje. Uitzichtloosheid met lichtpuntjes.

 

Klik hier om de trailer te zien.

Zaterdag 24 november

The Invasion of the Body Snatchers van Don Siegel

Een totaal overspannen man, een dokter uit een kleine stad, wordt het politiebureau binnengebracht en vertelt een ongeloofwaardig verhaal. De persoonlijkheid van patiënten en kennissen is op één nacht tijd helemaal veranderd, volgens hem is er een invasie van buitenaardse wezens aan de gang. Noch de psychiater, noch de politiechef geloven hem tot… Zouden we gelukkiger zijn zonder gevoelens?

 

Klik hier om de trailer te zien.

 

 

Zaterdag 15 december

Naked van Mike Leigh

 

Met Naked leverde regisseur Mike Leigh ongetwijfeld zijn beste werk af. In de film volgen we de omzwervingen van Johnny en zijn verschillende ontmoetingen met soms bizarre personages. Johnny zelf is intelligent, cynisch tot op het bot en een open wonde. “Naked” is hard, donker en niet voor gevoelige zielen, maar ook een cultfilm die naam waardig.

 

Klik hier om de trailer te zien.