Over ‘t Toreke

Eetcafé Toreke in de Gentse wijk Rabot staat voor lekker gezond, vriendelijke snelle bediening, gezellig kader, groot terras, vlees-vis-vegetarisch aanbod, grootmoeders- en wereldkeuken, kraakverse groenten, stadsakker, ecologisch, biologisch en sociaal verantwoord… Van maandag tot vrijdag kan je hier elke middag terecht voor een heerlijke en betaalbare dagschotel. Ook op vrijdagavond kan je genieten van onze gerechten, soms in combinatie met een vleugje cultuur. Vegetarisch, vlees, vis, … voor elk wat wils! We serveren gezond en duurzaam eten op je bord: we gebruiken veel bio-producten en we nemen af bij lokale leveranciers. Lees hier verder voor meer info over menu en prijzen.

Eetcafé Toreke is een opleidings- en tewerkstellingsproject voor personen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. We bieden hen werkervaring en begeleiding om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Lees hier meer over het team.

Eetcafé Toreke is ook een ontmoetingsplaats voor de wijk. Elke donderdagavond organiseert bewonerscafé Barabot activiteiten in het Eetcafé. We zorgen ook zelf, in samenwerking met diverse partners,  voor een aanbod aan ontmoetings- en culturele activiteiten. Hier vindt u de activiteiten die binnenkort op het programma staan.

Tijdens de openingsuren kan het Eetcafé gratis gebruikt worden voor vergaderingen, …, mits gebruik van drank van het Eetcafé. ’s Avonds en in het weekend is huur mogelijk voor trouwfeesten, familiefeesten, evenementen,… Meer info over huur van de zaal vindt u hier.

De werking van Eetcafé Toreke wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met en steun van heel wat partners. Lees meer over onze partners en samenwerkingsverbanden.